Add a Startlaphoz

 

 

.

 

Képeslap küldés

www.123gretings.com

www.e-card.hu 

www.egerszegnet.hu/gcards/ 

http://gondolkodom.hu

http://kepeslap.hu

http://kepeslap.linkcenter.hu

http://kepeslapok.lapozz.hu

http://picpost.hu

http://josda.zsozirisz.hu

www.kepguru.hu


 

 

 

 

 

 

 

Vidám képszerkesztők

 

RECEPTEK online

 

.

 
NEM KELL REGISZTRÁLNOD,SEM BELÉPNED! Igy is működik
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
ÉTELRECEPTJEINK... írd ide!
[Friss hozzászólások] [151-132] [131-112] [111-92] [91-72] [71-52] [51-32] [31-12] [11-1]

2006.10.05. 15:53 Idézet
A töltött krumplit nyers, közepes méretű krumpliból csinálom. hosszában kettévágom és a karalábé vájó kis kanalammal kiszedem a felsejét. Forgácsokban jön ki de az nem baj. Csónak alakú fél krumplikat gyártok.A pörköltet ledarálom, teszek hozzá a levéből is, hogy ne legyen nagyon száraz. Amilyen füszert akarsz olyat teszel bele, mégse pörköltnek nézzen ki izre.
Beletöltöm a kis csónakokba. Mindegyik tetejére teszek egy kis kanál tejfölt és reszelt sajtot.
Kiolajozott /nem túl vékonyan/ tepsibe rakom köréje a forgácsokat és lassú tűznél fólia alatt megsütöm. A végén piritom csak a tetejét. Savanyúsággal esszük.

2006.09.30. 09:26 Idézet
Kókuszgolyók
Hozzávalók: 10 dkg zabpehely, 30 dkg alma, 10 dkg kókuszreszelék, 2 kávéskanál kakaópor, csipetnyi őrölt fahéj, 50-60 csepp Polisweet.Elkészítés: A zabpelyhet összegyúrjuk a hámozott, finomra reszelt almával, csipetnyi fahéjjal, a kakaóval, a Polisweettel és a kókuszreszelék kétharmadával. Folpackkal letakarva 2-3 órát, de még jobb, ha egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a zabpehely megduzzadjon, az ízek összeérjenek. Nedves kézzel apró golyókat formálunk, megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben, majd fóliával letakarva hűtőszekrényben tároljuk a fogyasztásig.Minyonpapírban vagy fogvájóra, szendvicstűre felszúrva kínáljuk

2006.09.27. 14:05 Idézet

Zsófi torta

5 tojássárgáját 25 dkg kristálycukorral 5 e.k. víz hozzáadásával habosra keverünk. Az 5 fehérjéhez 5 e.k. vizet teszünk és kemény habbá verjük. A sárgákat a habbal lazán összekeverjük. 20 dkg lisztet, 10 dkg darált dióval és 1 cs. sütőporral elvegyítünk és a masszához keverjük. Normál nagyságú tepsiben sütjük. A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük, úgy öntjük bele a masszát, így biztosan nem ragad oda. Hosszában kettévágjuk, majd a hosszú részeket újból ketté, hogy 4 lapot kapjunk.

Töltelék:

20 dkg darált diót 1 dl forró tejjel leforrázunk, jól megkeverjük és kihűtjük. 20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt diót hozzáadva tovább keverjük, míg egész könnyű krémet kapunk. Minél tovább keverjük annál több lesz belőle (lazább/több lesz). Egy kis rummal vagy aromával ízesítjük. A krém egy részét a lapok közé töltjük majd a süteményt körben is (mindenhol) bevonjuk vékonyan krémmel és darált dióval hintjük meg az egészet (az oldalát is). Díszíthetjük a tetejét a hosszanti élek mentén félbevágott dióbéllel.


2006.09.27. 14:00 Idézet

A legjobb palacsintatészta

Hozzávalók:
20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
2 tojás
3 dl
tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj

Elkészítés: Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!


2006.09.17. 20:47 Idézet

2006.09.08. 08:24 Idézet
SZILVALEKVÁR  sütőben sütve                                   

szilva ( egy tepsibe kb: 4,5 kg gyümölcs fér alaposan  felpúpozva és lenyomkodva)
20        dkg       cukor  (minden kg gyümölcshöz!)           

A rozsdamentes mély tepsit kiecetezni(csak kikenni) és ebbe a megmosott, kimagozott, darabolt szilva kerül. Közepes lángon sütni lassan és néha óvatosan megkeverni. Az összetottyant és besűrűsödött szilvára rátenni a cukrot és összekeverni vele. Amíg sül, néha megkeverni, hogy ne égjen le. A jó sűrűre összetottyant szilvalekvárt üvegbe tenni és utána szárazdunsztban hagyni kihűlni.

Kb: 5-6 óra a sütés ideje.


2006.09.07. 20:07 Idézet
Citromos túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
7,5 dkg margarin
2 evőkanál cukor
kevés tej
A töltelékhez:
50 dkg túró
4 dl kefir
10 dkg cukor
1 csomag étkezési zselatin
4 darab citrom
A tetejére:
csoki máz

Elkészítés: A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a cukorral, a keksszel, és annyi tejjel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Egy tortaformába belenyomkodjuk. A túrót elkeverjük a kefirrel, a cukorral és a citromok reszelt héjával. A citromok levét kifacsarjuk, hozzáadunk 4 evőkanál vizet, felfőzzük benne a zselatint, majd hozzákeverjük a túrós masszához, ráöntjük a tésztára, betesszük a hűtőbe. Ha megdermedt, bevonjuk csoki mázzal.

Máz: 10 dkg margarint felolvasztani, levéve 3 evőkanál kakaóval, 1 evőkanál porcukorral elkeverni + 1 kanál olajat bele!


2006.09.05. 10:51 Idézet
Túrós süti

Alap piskótatészta:
- 4 tojás
- 1 dl olaj
- 5 púpozott kanál liszt
- 10 dkg cukor
- 2 kanál kakaó
- 1 sütőpor Ezeket összekeverni (tojás mehet különválasztva)

Töltelék:
- 25 dkg túró
- 20 dkg vaj
- 5-10 dkg cukor ízlés szerint Kikvereni. Ha kihűlt a piskóta, rákenni

Teteje: 4 dl narancsiitalt (szénsavas!!!!!) egy vaníliapudinggal megfőzni, cukor nem feltétlenül kell hozzá. HA már féllangyos lehet rákenni a túróra. HA kihűlt mehet a hűtőbe.

Tök jól néz ki (barna, fehér és narancssárga)

 


2006.09.04. 13:44 Idézet

Vegyes vágott savanyúság

Hozzávalók kb. 8 db 1 l-es üveghez: 1 fej káposzta, 10- 10 db piros, zöld és sárga húsú paprika, 20 kis uborka, 3 nagy fej hagyma, 5 szál sárgarépa, 4 cukkini, 1 l fehérborecet, 5 ek. cukor, 2-3 babérlevél, 1 ek. egész bors, 1 mk. nátriumbenzoát, 4 csokor kapor. Elkészítése: A káposztát megtisztítjuk, és hosszú szálasra gyaluljuk, megsózzuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és vékony karikára vágjuk, majd gyengén besózzuk. Az uborkát megmossuk, és héjával együtt karikákra gyaluljuk, besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, és gyengén sózzuk. A sárgarépát megtisztítjuk, legyaluljuk, besózzuk. A cukkinit megmossuk, és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, majd gyengén sózzuk. A zöldségeket 1 óra hosszat hagyjuk a sóban állni. 3 liter vízben elkeverjük az ecetet és a cukrot, beletesszük a babérlevelet, a borsot, és felforraljuk. A zöldségeket kinyomkodjuk a sós léből, és egy nagy edényben alaposan összekeverjük, majd leöntjük az ecetes lével. Konyharuhával letakarjuk, és másnapig állni hagyjuk. Másnap leöntjük a levet, a salátát üvegekbe tömködjük, de nem túl szorosan. A leszűrt levet a tartósítószerrel ismét felforraljuk, hagyjuk teljesen kihűlni. Ráöntjük a salátára, tetejére tesszünk fél-fél csomag kaprot, és szorosan lekötjük, majd hűvös helyen tároljuk


2006.09.02. 23:42 Idézet

Sajtos stangli:

50 dkg liszt
25 dkg zsir
3 dkg élesztő
2 db tojás
1/5 db tej
2 dl tejföl (1 pohár)
kb egy csapott evőkanál só
10-10 db reszelt sajt az egyik lehetőleg füstölt sajt legyen

A lisztet a zsirral, sóval össze morzsolni, a 1/5 dl  jetben csapott kávéskanálni cukorral felfuttatott élesztő, pohár tejfölt, 1 egész tojást és a sajt felét jól összedolgozni és kb 35-40 percre hűtószekrénybe tenni.

utána kb 1/2 cm vastagra kinyujtani, felvert tojással jól megkenni és a sajt másik felét egyenletesen rászórni, csikokra vágni és előmelegitett sütőben kb 20-25 perc alatt megsütni. (Én a sütő aljára egy kisláboskában jó 2 dl vizet teszek, hogy sütés közben gőz keletkezzen és ugy sütöm)


2006.08.31. 13:44 Idézet
 Padlizsánkrém - ahogy Tamás készíti:

Hozzávalók: 3 közepes méretű padlizsán, 2 tojássárgája, 1 kk. mustár, 2 dl olaj, 1 fej hagyma, só.

A padlizsánokat pár helyen késsel megszúrjuk, hogy a benne keletkező gőz el tudjon távozni. Forró, kb. 200 fokos sütőben legalább 25-30 perc alatt teljesen puhára sütjük. A sütőből kivéve 10 perc hűlés után kézzel lehúzzuk a bőrét, és fakanállal egy porcelán vagy üvegtálban pépesre keverjük.  Közben a tojássárgáját összekeverjük a mustárral és az olajat vékony sugárban csurgatva habverővel kikeverjük. A hagymát nagyon finomra összevágjuk, enyén megsózzuk és rövid ideig állni hagyjuk. Ezután a padlizsánt összekeverjük a hagymával, majonézzel és sóval ízesítjük. Hűtőben lehűtjük, és pirítóssal, valamint friss zöldségekkel - paradicsommal - fogyasztjuk.


2006.08.30. 14:14 Idézet

2006.08.29. 14:52 Idézet

CSÁSZÁRMORZSA (SMARNI)

30 dkg búzadara
3
tojás
4,5 dl tej
5-10 dkg mazsola
10 dkg
zsír vagy margarin
10 dkg cukor

(porcukor, lekvár)

verj kemény habot. Amikor a dara megduzzadt (felszívta a tejet), keverd hozzá a tojássárgát és a habot is. Egy tágas serpenyőben hevítsd fel a zsiradékot, öntsd bele a masszát, s (egy lapáttal) folyamatosan kevergesd, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
(A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel szokás tálalni.)


2006.08.14. 11:29 Idézet

Diós tekercs::
Hozzávalók: 25 dkg vaj, (vagy vajasmargarin)
                     25 dkg liszt
                       4 tojás
                       2 dkg élesztő
                       2 evőkanál tej

                       28 dkg darált dió (én 30 dkg-t vettem)
                       28 dkg vaniliás porcukor (én sima porcukorhoz 2 cs, van.cukrot tettem)
                         1 citrom reszelt héja (ezt már én tettem hozzá

A lisztet a vajjal elmorzsolni, csipet sót hozzá, a tojások sárgájával és a tejben elkevert élesztővel öszedolgozni. (élesztőt nem kell futtatni, csak elolvadjon a tejben) Fél órát pihentetni.

A diót  a cukorral, citromhéjával összekeverni és a tojásfehérjékből felvert kemény habot hozzá adni és lazán összekeverni. (én pár csepp citromot teszek a fehérjébe hogy jó kemény hab legyen)

A tésztát kb  3 egyenlő részre osztani  kb 3 mm vastagságura téglaalapura nyujtani, (kb A4-es méretüre) a töltelék egyharmadát melegvizbe mártott késsel egyenletesen rákenni és felgöngyölni,  mint a beiglit, majd ugy kb ujjnyi karikákra felszeletelni. (én ezt is vizes késsel csináltam hogy a töltelék ne ragadjon a késre) Sütőpapirral bélelt sütőlapra, vagy tepsibe  kb 20-25 perc alatt megsütni  porcukorral meghinteni. (Gáz sütőt előmelegitettem majd közepes lángon sütöttem)

Jó étvágyat


2006.08.12. 11:15 Idézet

LALA KIFLI

Hv:70 dkg liszt,2 tojás,1 kefír,1 dl étolaj,2 ek cukor,csipet só,1dl tejben 5 dkg élesztőt,1 mkanál cukorral. kelttésztát dagasztunk.Ha megkelt 4 részre osztod a tálban.1 részt kiemelsz,kézzel még elfelezed,kinyújtod pizza formára és méretre,mindkettőt.Egyik lapot megkened a most leírt krémmel:20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval,jó habosra,lágyra.Nem tévedés az evőkanál!A megkent lapot befedem a másikkal,majd 16 cikkre szaggatom,kiflire feltekerem.Így jársz el a megmaradt 3/4 tésztáva.Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz.Tojással megkened.Sajttal,köménnyel,szezámmal ízesíted,díszíted.

KIsütöd,szép aranyszínűek lesznek,fínomak,habkönnyűek,ropogósak.Jó étvágyat hozzá!Megéri a macerát! Várom majd a véleményeket!


Megjegyzés: Nem olyan nehéz mint ahogy hangzik. Én sokféle képpen szoktam csinálni, tegnap úgy csináltam, hogy a margarinra reszelt sajtot szórtam, úgy tettem rá a másik lapot. Szoktam még pizzaszósz, mustárt+virslit, margarint+füstölt sajtot tenni bele. Ja és én csak 8 részre vágok egy "pizzát". Így nem lesz olyan kicsi. Kb. 180 fokon sütöm amíg a teteje meg nem pirul. A margarin mennyiség az egészre vonatkozik.


2006.08.12. 11:04 Idézet

Egyszerű sült padlizsán

Hozzávalók:


Személyenként:
4 db padlizsánkarika
só, bors

A mártáshoz:
2 dl 12 %-os tejföl
1 kis tubus majonéz
1 mokkáskanál mustár
Pár csepp citromlé
1 mokkáskanál cukor vagy édesítő
zúzott fokhagyma ízlés szerint

Elkészítése:

A padlizsánkarikákat megsózzuk, esetleg borsozzuk, és mikrohullámú sütőben 4-5 perc alatt héjastól megsütjük.
A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, és bőven leöntjük a padlizsánkarikákat, friss zöldfűszerrel díszítjük, így tálaljuk.
Nagyon finom orosz eredetű előétel.

2006.08.12. 11:02 Idézet
Gyümölcsös túrótorta- sütés nélkül  
Hozzávalók:

12 szeletes tortához:

50 dkg sovány tehéntúró
12 dkg light margarin
1 teásbögre porcukor vagy édesítőpor ízlés szerint
5 tojás
3 dl sovány tej
5 kávéskanál zselatinpor
50 dkg bármilyen idénygyümölcs
1 csomag gyümölcskocsonyapor

Elkészítése:

A túrót összetörjük, az 5 tojás sárgájával, a cukorral és a margarinnal elverjük.
A zselatint a 3 dl felforralt tejben feloldjuk, kihűtjük.
A tojásfehérjéket habnak felverjük, a túróhoz keverjük.
A langyosra hűtött zselatinos tejet kanalanként a masszához adagoljuk. Folyékony állagú anyagot kapunk, amit tortaformába öntünk, és hűtőben megdermesztjük.
Megszilárdulás után a tetejét bármilyen gyümölccsel sűrűn telepakoljuk, akár vegyesen is különböző gyümölcsökből különböző mintákat alkothatunk a torta tetején.
A gyümölcskocsonyaport előírás szerint felfőzzük, langyosra hűtjük, és az egészet ráöntjük a gyümölccsel kirakott tortára, majd ismét hűtőbe tesszük, megszilárdulás után a tortaformában széles késsel körbevágjuk, hogy könnyen elváljon. Azonnal tálalható, nagyon finom, gyönyörű és könnyű édesség.

2006.08.09. 09:44 Idézet
Burgonyás pogácsa III.
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 30 dkg főtt áttört burgonya
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárga


  • Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát pihentetjük, majd kétszer hajtogatjuk és étolajjal megkenjük. Kiszaggatjuk a pogácsákat, tojássárgával megkenjük a tetejüket és megsütjük őket

    2006.08.07. 15:30 Idézet

    Bemásolom ide  a nlc-ből ezt a finom salátareceptet, múltkor megcsináltam, és nagyon ízlett mindenkinek

     

    Zöldsaláta (spanyol)

    Hozzávalók:

    • 1 db fejessaláta
    • 1 db kígyóuborka
    • 1 csomag újhagyma
    • 1 csomag pirosretek
    • 1 db tv paprika
    • 1 db alma
    • 5 dkg durvára vágott dióbél
    • olívaolaj
    • fehérborecet, só, bors

    Elkészítés:

    A zöldségeket a következőképpen készítsd elő: a salátát alaposan öblítsd de, majd leveleit vágd fel csíkokra. Az uborkát és a retket is mosd meg alaposan. Az uborkát vágd fel karikára, a retket karikára, majd a gyufaszálnál vastagabb hasábokra. Az újhagymát aprítsd fel, távolítsd el a paprika magházát, majd húsát hosszában szeleteld fel. Az almát hámozd meg, húsát kockázd fel.
    A felvágott zöldségeket halmozd egy salátástálba, locsold meg, és forgasd alaposan össze az öntettel.

    Öntet elkészítése:
    3 kiskanál fehérborecetet keverj össze 4 evőkanál olívaolajjal, sózd meg és szórd meg kevés borssal. Tetejét megszórhatod durvára vágott, száraz serpenyőben pirított dióbéllel.


    2006.08.07. 15:29 Idézet
     
    IRÉNKE DIÓS TEKERCSE 12 db
     
     
      
    Hozzávalók: 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg liszt, 1 dkg élesztő 1 evőkanál tejben feloldva, csipetnyi só, 2 tojássárgája.
     
    Töltelék: 14 dkg darált dió, 14 dkg vaníliás cukor, 2 tojásfehérje habnak felverve, reszelt citromhéj.
     
    A vajat a liszttel és a 2 tojássárgájával összegyúrjuk, csipetnyi sót adunk hozzá, hozzáadjuk az evő-kanál tejben feloldott élesztőt, jól összedolgozzuk, kerek cipó formát gyúrunk belőle, majd félóráig pihentetjük. Elkészítjük a tölteléket: a darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral, majd a 2 tojásfe-
    hérjéből vert kemény habbal. A tésztát félbevágjuk, 3-5 mm vastagra nyújtjuk. A fele tölteléket forró vízbe mártott késsel a tésztára kenjük. A tészta másik felét szintén így készítjük el. A töltelékekkel megkent tésztát felcsavarjuk, majd ujjnyi vastag kis tekercseket vágunk belőle. Tepsibe  téve köze-
    pesen forró sütőben készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
    Elkészítési idő: 1 óra

    [Friss hozzászólások] [151-132] [131-112] [111-92] [91-72] [71-52] [51-32] [31-12] [11-1]

     

    .

     

     

    .

     

    Hasznos szoftverek

     

    * Segitőink *

     

    Egészségünkre

     

    Orvosi infók

     

    Gyógyitó videók

     

    VIDEÓK

     

    Játszunk

     

    Honlapjaink,webalbumok

     
    Tartalom

    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!