[Friss hozzászólások] [151-132] [131-112] [111-92] [91-72] [71-52] [51-32] [31-12] [11-1]
Szalalkális (hatlapos)
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 12 dkg zsír, 10 dkg cukor, 2 tojás, 2 dkg szalalkáli és annyi tej, hogy könnyen nyújtható legyen a tészta. A lisztet elmorzsolom a zsírral, beleöntöm a cukrot, a tojást, a szalalkálit egy kis tejbe "felfuttatom", és jól kidolgozom, meggyúrom. Ebből a mennyiségből 6 lapot sütök. Krém: 1,5 l tej, 6 tojás sárgája, 24 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 12 dkg liszt. A tejet felteszem forrni, a többi hozzávalót jól kikeverem, amikor forr a tej, lassan hozzákeverem, sűrű krémmé főzöm. A tojás fehérjéket felverem kemény habbá, és a forró krém közé keverem, a tésztát is forró krémmel töltöm. Másnap szeletelhető. Jó étvágyat hozzá. |
Besameles zöldségtál
burgonya 50 dkg sárgarépa 30 dkg kelkáposzta 30 dkg póréhagyma 12 dkg paradicsom 25 dkg olaj 2 evőkanál liszt 3 púpozott evőkanál tej, 1,5% zsírtartalmú 6 dl köményes sajt 10 dkg só
A burgonyát alaposan megmossuk, megfőzzük, meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A kelkáposztát megmossuk, leveleire szedjük és előfőzzük. A megtisztított sárgarépát félig puhára főzzük és felszeleteljük. A póréhagymát és paradicsomot szintén felszeleteljük. A kelkáposztalevelekkel kibélelünk egy kiolajozott tűzálló tálat vagy tepsit. Következő rétegként eloszlatjuk rajta a póréhagymát, ráfektetjük a karikákra szeletelt burgonyát és sárgarépát, enyhén megsózzuk. Tetejét befedjük a fölszeletelt paradicsommal. A tejmártáshoz a lisztet átpirítjuk a margarinon és tűzről lehúzva felöntjük a forró tejjel. Simára keverjük és a tűzre visszatéve besűrítjük. A mártást a zöldségekre öntjük. Végül a tetejére reszelt sajtot szórunk és középmeleg sütőben megsütjük |
Egy kis tészta a gulyás után.
Máglyarakás: 12 kifli felkarikázva,1 l felforralt tejbe cukor, 5 tojássárgája,vanilia,citromreszelék.Ezt ráöntöm a kifkire.Mikor magábaszivta a tejet,tepsiben rétegesen lerakom.kifli,lekvár,dió,kifli,alma,dió,kifli------folytatva--és be a sütőbe.Mikor megsült a felvert tojásfehérjéket rásimitom és vissza a sütőbe,3 perc múlva lekapcsolni és 10 perc múlva kivenni.Hidegen is nagyon finom. |
Tzaciki
1 kígyóuborkát lereszelek,ici-picit megsózom,fokhagyma rá izlés szerint és 1 pohár joghurt.Összekutyulom és be a hütőbe,majd később a pociba.Isteni hús mellé,de melegben önállan is. |
Zöldséges csirke Marika-papának:
A cseréptál aljára karikáka vágott sárgarépát rakunk, erre egy réteg zöldborsót, a tetejére kis dinsztelt hagymát,( ízlés szerint sózzuk a rétegeket). Végül rárakjuk a megsózott hust és puhára sütjük. Én csirkecombból szoktam készíteni, de jó hozzá bármi. Félidöben le kell venni a tál tetejét, mert sok lé lesz alatta. Akinek van remoskája csinálja benne bátran, abban is nagyon finom lesz |
Nekem is van egy jó kis sajtos csirke receptem:
A csirkecombokat besózom, és paprikás lisztbe forgatva olajjal kikent tepsibe rakom . Reszelt sajtot összekeverek tejföllel (ne legyen híg, mert lefolyik róla), és a masszát rásimítom a csirkecombokra. erre még hagymakarikákat rakok, és sütöben jól átsütöm.( A csirkéböl kisült zsíradékot kenyérrel felitatom, és begyömöszölöm az orcámba )Krumplipürével isteni. Mikor ezt csinálom, mindenki megkérdi mit sütök, olyan jó illatok terjengenek az utcában |
Diósrácsos".
40dk liszt. 1csomag sütőpor. 16dk vaj, vagy margarin. 10dk cukor. 1 egész tojás. 1 citrom leve + lereszelt héja. 1 dl tej vagy tejfel. Ezeket összegyúrjuk, és kétfelé osztjuk, egy kisebb, és egy nagyobb részre. A nagyobb részt kinyújtjuk, tepsibe téve, megkenjük valamilyen lekvárral. Rátesszük a következő tölteléket: 20dk cukrot 3 tojássárgáját vaníliával habosra keverünk, beleadunk 15dk őrölt diót, és a tojások keményre vert habját. Ezt a masszát rásimítjuk a lekvárral megkent tésztára. A félre tett tésztából pálcikákat sodrunk, rácsot készítünk a tésztára, amelyet sütés előtt tojással megkenünk. Ez egy kb. 18x34 cm-es tepsibe való adag, de tetszés szerint az adagok az arányok betartásával növelhetőek. |
Csirke rakottas
Ha szeretitek a pulyka vagy csirkemellet, van két nagyon isteni receptem. Az első egyszerűbb: Tejszínes csirke v. pulykamell A melleket újnyi szeletekre vágod és ízlés szerint megszórod sóval, fehérborssal és delikáttal (nem fontos mind, ahogy tetszik). Egy edényt (amit betehetsz a sütőbe) kivajazol. A melleket beforgatod lisztbe, tojásba és végül reszelt sajtba, majd az edénybe fekteted. Végül felöntöd tejszínnel, hogy nagyjából befedje. Ha marad sajt rá lehet szórni. Fedő nélkül, közepes lángon kb 45 percig kell sütni. A második: Csirketorta A mellekkel úgy jársz el mint az előbb. Az edényt (tortaformát) kibéleled bacon szalonnával. A melleket szintén beforgatod lisztbe, tojásba és trappista ill. valamilyen füstölt sajt keverékébe. Az edénybe rétegesen rakod úgy, hogy a hús közé sonkát teszel. Ezt tejföllel kell felönteni de tejszínnel is finom. A végén szalonnával borítod be és úgy sütöd. A köret tetszés szerint. Én borsós rizst szoktam csinálni hozzá. |
Sajtos csirkecomb:
Hv:4 db csirkecomb felső, 20 dkg sajt, 1 tojás, zsemlemorzsa, liszt, só , olaj a sütéshez.
Elkészités:
A megmosott és besózott csirkecombokból vegyük ki a csontot, és a helyére tegyünyk egy-egy, hasáb alakura vágott sajt darabot. Hústüvel tüzzük össze a combokat és lisztbe felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatva, bő forró olajban süssük aranybarnára.
Köretnek: Risz vegyesen kukorica borsó és zódséggel együtt tejszines mártással nagyon finom. Jó étvágyat!!!! |
mélyhűtött zöldségkeveréket, ami: 45 dkg-os, világoszöld doboz, a tetején a mindenféle z. bab, karfiol, répa, brokkoli stb. zöldségek láthatók. Ezt fagyosan egy kevés vajon, egy ty. húsleves-kockát rámorzsolva, kb. 15 perc alatt megpárolni, aztán a rizs mellé, vagy belekeverve, csúcs-szuper, igazi zöldség ízű. A másik verzió, soványhúst nagyobb csíkokra vágva, mindenféle fűszerekkel összekeverve; sütőzacskóba kell tenni, és mellé-közé keverni egy doboz ilyen vegyes zöltséget.
|
Ird ide a legjobb receptedet,hogy megfőzhessük..... |
[Friss hozzászólások] [151-132] [131-112] [111-92] [91-72] [71-52] [51-32] [31-12] [11-1]
|