Add a Startlaphoz

 

 

.

 

Képeslap küldés

www.123gretings.com

www.e-card.hu 

www.egerszegnet.hu/gcards/ 

http://gondolkodom.hu

http://kepeslap.hu

http://kepeslap.linkcenter.hu

http://kepeslapok.lapozz.hu

http://picpost.hu

http://josda.zsozirisz.hu

www.kepguru.hu


 

 

 

 

 

 

 

Vidám képszerkesztők

 

RECEPTEK online

 

.

 
NEM KELL REGISZTRÁLNOD,SEM BELÉPNED! Igy is működik
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
ÉTELRECEPTJEINK... írd ide!
[Friss hozzászólások] [151-132] [131-112] [111-92] [91-72] [71-52] [51-32] [31-12] [11-1]

2005.05.01. 16:59 Idézet

Szalalkális (hatlapos)

 Hozzávalók: 60 dkg liszt, 12 dkg zsír, 10 dkg cukor, 2 tojás, 2 dkg szalalkáli és annyi tej, hogy könnyen nyújtható legyen a tészta. A lisztet elmorzsolom a zsírral, beleöntöm a cukrot, a tojást, a szalalkálit egy kis tejbe "felfuttatom", és jól kidolgozom, meggyúrom. Ebből a mennyiségből 6 lapot sütök. Krém: 1,5 l tej, 6 tojás sárgája, 24 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 12 dkg liszt. A tejet felteszem forrni, a többi hozzávalót jól kikeverem, amikor forr a tej, lassan hozzákeverem, sűrű krémmé főzöm. A tojás fehérjéket felverem kemény habbá, és a forró krém közé keverem, a tésztát is forró krémmel töltöm. Másnap szeletelhető. Jó étvágyat hozzá.


2005.04.30. 22:41 Idézet
Besameles zöldségtál

burgonya 50 dkg
sárgarépa 30 dkg
kelkáposzta 30 dkg
póréhagyma 12 dkg
paradicsom 25 dkg
olaj 2 evőkanál
liszt   3 púpozott evőkanál
tej, 1,5% zsírtartalmú 6 dl
köményes sajt 10 dkg

A burgonyát alaposan megmossuk, megfőzzük, meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A kelkáposztát megmossuk, leveleire szedjük és előfőzzük. A megtisztított sárgarépát félig puhára főzzük és felszeleteljük. A póréhagymát és paradicsomot szintén felszeleteljük. A kelkáposztalevelekkel kibélelünk egy kiolajozott tűzálló tálat vagy tepsit. Következő rétegként eloszlatjuk rajta a póréhagymát, ráfektetjük a karikákra szeletelt burgonyát és sárgarépát, enyhén megsózzuk. Tetejét befedjük a fölszeletelt paradicsommal. A tejmártáshoz a lisztet átpirítjuk a margarinon és tűzről lehúzva felöntjük a forró tejjel. Simára keverjük és a tűzre visszatéve besűrítjük. A mártást a zöldségekre öntjük. Végül a tetejére reszelt sajtot szórunk és középmeleg sütőben megsütjük


2005.04.29. 23:24 Idézet

Egy kis tészta a gulyás után.

Máglyarakás:          12 kifli felkarikázva,1 l felforralt tejbe cukor, 5 tojássárgája,vanilia,citromreszelék.Ezt ráöntöm a kifkire.Mikor magábaszivta a tejet,tepsiben rétegesen lerakom.kifli,lekvár,dió,kifli,alma,dió,kifli------folytatva--és be a sütőbe.Mikor megsült a felvert tojásfehérjéket rásimitom és vissza a sütőbe,3 perc múlva lekapcsolni és 10 perc múlva kivenni.Hidegen is nagyon finom.


2005.04.29. 23:19 Idézet

Tzaciki

1 kígyóuborkát lereszelek,ici-picit megsózom,fokhagyma rá izlés szerint és 1 pohár joghurt.Összekutyulom és be a hütőbe,majd később a pociba.Isteni hús mellé,de melegben önállan is.


2005.04.29. 22:28 Idézet

Zöldséges csirke Marika-papának:

A cseréptál aljára karikáka vágott sárgarépát rakunk, erre egy réteg zöldborsót, a tetejére kis dinsztelt hagymát,( ízlés szerint sózzuk a rétegeket). Végül rárakjuk a megsózott hust  és puhára sütjük. Én csirkecombból szoktam készíteni, de jó hozzá bármi. Félidöben le kell venni a tál tetejét, mert sok lé lesz alatta. Akinek van remoskája csinálja benne bátran, abban is nagyon finom lesz


2005.04.29. 22:11 Idézet

Nekem is van egy jó kis sajtos csirke receptem:

A csirkecombokat besózom, és paprikás lisztbe forgatva olajjal kikent  tepsibe rakom . Reszelt sajtot összekeverek tejföllel (ne legyen híg, mert lefolyik róla), és a masszát rásimítom a csirkecombokra. erre még hagymakarikákat rakok, és sütöben jól átsütöm.( A csirkéböl kisült zsíradékot kenyérrel felitatom, és begyömöszölöm az orcámba )Krumplipürével isteni. Mikor ezt csinálom, mindenki megkérdi mit sütök, olyan jó illatok terjengenek az utcában


2005.04.28. 22:13 Idézet

Diósrácsos".

 40dk liszt. 1csomag sütőpor. 16dk vaj, vagy margarin. 10dk cukor. 1 egész tojás. 1 citrom leve + lereszelt héja. 1 dl tej vagy tejfel. Ezeket összegyúrjuk, és kétfelé osztjuk, egy kisebb, és egy nagyobb részre. A nagyobb részt kinyújtjuk, tepsibe téve, megkenjük valamilyen lekvárral. Rátesszük a következő tölteléket: 20dk cukrot 3 tojássárgáját vaníliával habosra keverünk, beleadunk 15dk őrölt diót, és a tojások keményre vert habját. Ezt a masszát rásimítjuk a lekvárral megkent tésztára. A félre tett tésztából pálcikákat sodrunk, rácsot készítünk a tésztára, amelyet sütés előtt tojással megkenünk. Ez egy kb. 18x34 cm-es tepsibe való adag, de tetszés szerint az adagok az arányok betartásával növelhetőek.


2005.04.28. 22:04 Idézet

Csirke rakottas

Ha szeretitek a pulyka vagy csirkemellet, van két nagyon isteni receptem. Az első egyszerűbb: Tejszínes csirke v. pulykamell A melleket újnyi szeletekre vágod és ízlés szerint megszórod sóval, fehérborssal és delikáttal (nem fontos mind, ahogy tetszik). Egy edényt (amit betehetsz a sütőbe) kivajazol. A melleket beforgatod lisztbe, tojásba és végül reszelt sajtba, majd az edénybe fekteted. Végül felöntöd tejszínnel, hogy nagyjából befedje. Ha marad sajt rá lehet szórni. Fedő nélkül, közepes lángon kb 45 percig kell sütni. A második: Csirketorta A mellekkel úgy jársz el mint az előbb. Az edényt (tortaformát) kibéleled bacon szalonnával. A melleket szintén beforgatod lisztbe, tojásba és trappista ill. valamilyen füstölt sajt keverékébe. Az edénybe rétegesen rakod úgy, hogy a hús közé sonkát teszel. Ezt tejföllel kell felönteni de tejszínnel is finom. A végén szalonnával borítod be és úgy sütöd. A köret tetszés szerint. Én borsós rizst szoktam csinálni hozzá.


2005.04.28. 15:03 Idézet
Sajtos csirkecomb:

Hv:4 db csirkecomb felső, 20 dkg sajt, 1 tojás, zsemlemorzsa, liszt, só , olaj a sütéshez.

Elkészités:

A megmosott és besózott csirkecombokból vegyük ki a csontot, és a helyére tegyünyk egy-egy, hasáb alakura vágott sajt darabot. Hústüvel tüzzük össze a combokat és lisztbe felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatva, bő forró olajban süssük aranybarnára.

Köretnek: Risz vegyesen kukorica borsó és zódséggel együtt tejszines mártással nagyon finom. Jó étvágyat!!!!

2005.04.28. 14:55 Idézet
 mélyhűtött zöldségkeveréket, ami:
45 dkg-os, világoszöld doboz, a tetején a mindenféle z. bab, karfiol, répa, brokkoli stb. zöldségek láthatók. Ezt fagyosan egy kevés vajon, egy ty. húsleves-kockát rámorzsolva, kb. 15 perc alatt megpárolni, aztán a rizs mellé, vagy belekeverve, csúcs-szuper, igazi zöldség ízű.
A másik verzió, soványhúst nagyobb csíkokra vágva, mindenféle fűszerekkel összekeverve; sütőzacskóba kell tenni, és mellé-közé keverni egy doboz ilyen vegyes zöltséget.

2005.04.28. 14:47 Idézet
Ird ide a legjobb receptedet,hogy megfőzhessük.....

[Friss hozzászólások] [151-132] [131-112] [111-92] [91-72] [71-52] [51-32] [31-12] [11-1]

 

.

 

 

.

 

Hasznos szoftverek

 

* Segitőink *

 

Egészségünkre

 

Orvosi infók

 

Gyógyitó videók

 

VIDEÓK

 

Játszunk

 

Honlapjaink,webalbumok

 
Tartalom

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!